Privacy Notice

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Ενημέρωση για την Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων από την B2KAPITAL Α.Ε.Δ.Α.Δ.Π.

 

Εισαγωγή 

Η «Β2Kapital ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ»  και το διακριτικό τίτλο «Β2Κapital», η οποία εδρεύει στο Δήμο Αθηναίων, επί της οδού Λ. Κηφισίας 1-3, και έχει αδειοδοτηθεί νόμιμα από  την Τράπεζα της Ελλάδος ως εταιρία ειδικού και αποκλειστικού σκοπού για τη διαχείριση απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις του αρ. 1 του ν. 4354/2015, email: info@b2kapital.gr, website: www.b2kapital.gr, σας ενημερώνει ότι, για σκοπούς που σχετίζονται με την άσκηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της, προβαίνει σε επεξεργασία προσωπικών δεδομένων ,  σύμφωνα με την ισχύουσα εθνική νομοθεσία και τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 2016/679 για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών (Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων, εφεξής «Κανονισμός»), όπως ισχύει.

Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι για την B2KAPITAL Α.Ε.Δ.Α.Δ.Π, η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων έχει πρωταρχική σημασία. Για το λόγο αυτό λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα για να προστατέψουμε τα προσωπικά δεδομένα που επεξεργαζόμαστε και να διασφαλίσουμε ότι η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων πραγματοποιείται πάντοτε σύμφωνα με τις υποχρεώσεις που τίθενται από το νομικό πλαίσιο, τόσο από την ίδια την εταιρία, όσο και από τρίτους που επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα για λογαριασμό της εταιρίας.

 

Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Για οποιοδήποτε θέμα σχετικά με την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων επικοινωνήστε απευθείας με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων (DPO) στο email: dpo@b2kapital.gr, τηλέφωνο: 2162005088

 

Τι είναι τα προσωπικά δεδομένα ;

«Δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα» είναι κάθε πληροφορία που αφορά ταυτοποιημένο ή ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο («υποκείμενο των δεδομένων»)· το ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο είναι εκείνο του οποίου η ταυτότητα μπορεί να εξακριβωθεί, άμεσα ή έμμεσα, ιδίως μέσω αναφοράς σε αναγνωριστικό στοιχείο ταυτότητας, όπως όνομα, αριθμός ταυτότητας, δεδομένα θέσης, επιγραμμικό αναγνωριστικό ταυτότητας ή ένας ή περισσότεροι παράγοντες που προσιδιάζουν στη σωματική, φυσιολογική, γενετική, ψυχολογική, οικονομική, πολιτιστική ή κοινωνική ταυτότητα του εν λόγω φυσικού προσώπου.

 

Ποιες κατηγορίες προσωπικών δεδομένων επεξεργαζόμαστε;

Τα προσωπικά δεδομένα που έχουν διαβιβαστεί στη B2KAPITAL περιλαμβάνουν αφενός τα προσωπικά δεδομένα που είχαν συλλεγεί από Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα έως τη μεταβίβαση των Απαιτήσεων σε Εταιρείες Απόκτησης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις, οι οποίες με τη σειρά τους έχουν αναθέσει τη διαχείριση των απαιτήσεων σε μας και αφορούν ενδεικτικά τα εξής:

  • Στοιχεία αναγνώρισης όπως: ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, αριθμός δελτίου ταυτότητας, στοιχεία ταυτότητας – διαβατηρίου, φύλο, ημερομηνία γέννησης, εθνικότητα.
  • Στοιχεία επικοινωνίας όπως: διεύθυνση κατοικίας, τηλεφωνικός αριθμός επικοινωνίας,
  • Στοιχεία σχετικά με την οικονομική ή/και την επαγγελματική σας κατάσταση, όπως: εργασία/επάγγελμα, φύση δραστηριότητας, κατεχόμενη θέση, αριθμός τραπεζικού λογαριασμού, πληροφορίες που αφορούν υφιστάμενες οφειλές, πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση είσπραξης οφειλών (π.χ. ιστορικό πληρωμών της οφειλής), είδος δανείου, ύψος απαίτησης, καταβολές, κ.τ.λ.

Και αφετέρου αυτά που συλλέγονται από τη B2KAPITAL κατά τη διάρκεια της περιόδου διαχείρισης και αφορούν ενδεικτικά τα εξής:

  • Στοιχεία αναγνώρισης όπως: ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, εθνικότητα, αριθμός δελτίου ταυτότητας, στοιχεία ταυτότητας – διαβατηρίου, τόπος γέννησης, διεύθυνση κατοικίας, διεύθυνση διαμονής.
  • Στοιχεία επικοινωνίας όπως: διεύθυνση αλληλογραφίας, τηλεφωνικός αριθμός επικοινωνίας, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  • Στοιχεία σχετικά με την οικονομική ή/και την επαγγελματική σας κατάσταση, όπως: εργασία/επάγγελμα, φύση δραστηριότητας, κατεχόμενη δημόσια θέση, όνομα εργοδότη, εισόδημα, φύση εισοδήματος, πηγές εισοδήματος, αριθμός τραπεζικού λογαριασμού, στοιχεία σχετικά με ακίνητη περιουσία και άλλα περιουσιακά σας στοιχεία,
  • Δεδομένα που αφορούν στην οφειλή σας, η οποία μας έχει ανατεθεί προς διαχείριση, και στο ιστορικό είσπραξής της (είδος δανείου, ύψος απαίτησης, κεφάλαιο, τόκοι, πιστωτής, κίνηση τραπεζικού λογαριασμού δανείου, έξοδα δανείου, πλάνο ρύθμισης αποπληρωμής, έξοδα, καταβολές, εξώδικα και λοιπά δικόγραφα που έχετε κοινοποιήσει ή σας έχουν κοινοποιηθεί),
  • Δεδομένα που συλλέγονται για τους σκοπούς εκπλήρωσης των υποχρεώσεων που επιβάλλονται από τον Κώδικα Δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδος.
  • Δεδομένα τρίτων φυσικών προσώπων, που σχετίζονται με την οφειλή σας, η οποία μας έχει ανατεθεί προς διαχείριση, κατά των οποίων είναι δυνατό να επιδιωχθεί η είσπραξη της απαίτησης (πχ συνοφειλέτες, εγγυητές, πληρεξούσιοι, αντίκλητοι, καθολικοί ή ειδικοί διάδοχοι κλπ.)
  • Δεδομένα σχετικά με διοικητικές ή δικαστικές διαδικασίες στις οποίες συμμετέχετε, στο βαθμό που σχετίζονται με τις αξιώσεις που διαχειρίζεται η Β2KAPITAL ή/και ενδέχεται να επηρεάσουν την είσπραξη τέτοιων απαιτήσεων (π.χ. αναγκαστική εκτέλεση, πτώχευση, άλλες δικαστικές διαδικασίες, θεμελίωση των αξιώσεών μας στο δικαστήριο). Αυτά τα δεδομένα δύνανται να περιλαμβάνουν: επίσημες πληροφορίες σχετικά με τέλεση απάτης ή πιθανής απάτης, επίσημα στοιχεία σχετικά με ποινικές διώξεις ή/και ποινικές καταδίκες που σχετίζονται π.χ. με διαφθορά, δωροδοκία, οικονομικό έγκλημα, άλλες πράξεις απάτης, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.
  • Προσωπικά δεδομένα που μας έχετε παράσχει ώστε να μπορούμε να προσαρμόζουμε προς το συμφέρον σας τις λύσεις αποπληρωμής της οφειλής σας και να λαμβάνουμε υπόψη τις προσωπικές σας προτιμήσεις, τα συμφέροντα και τα δικαιώματά σας και τέλος, την ικανότητά αποπληρωμής της οφειλής σας.
  • Άλλα προσωπικά δεδομένα που αναφέρονται ή περιλαμβάνονται στην αρχική σύμβαση ή στα αποδεικτικά της οφειλής έγγραφα ή στην εγγύηση που αποτελεί το αντικείμενο των απαιτήσεων που διαχειριζόμαστε (όπως, λόγου χάριν, τα έγγραφα του φακέλου της αναγκαστικής εκτέλεσης, τα έγγραφα του φακέλου πίστωσης που παρέχεται από τον εκχωρητή).
  • Οποιαδήποτε άλλα προσωπικά δεδομένα μας έχετε γνωστοποιήσει ή πρόκειται να μας γνωστοποιήσετε στο πλαίσιο της διαδικασίας διαχείρισης της απαίτησης, η οποία μας έχει ανατεθεί, τα οποία είναι απαραίτητα για να μπορούμε να προσαρμόζουμε προς το συμφέρον σας τις λύσεις αποπληρωμής της οφειλής σας και να λαμβάνουμε υπόψη τις προσωπικές σας προτιμήσεις, τα συμφέροντα και τα δικαιώματά σας και τέλος, την ικανότητά αποπληρωμής της οφειλής σας και εν γένει για τη διεξαγωγή της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας και για τους σκοπούς που αναφέρονται παρακάτω.

 

Πηγές προέλευσης προσωπικών δεδομένων

Σε πλήρη συμμόρφωση με την εφαρμοστέα νομοθεσία, η B2KAPITAL μπορεί να συλλέξει τα προσωπικά δεδομένα σας από:

  • Εταιρίες Απόκτησης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις (Ε.Α.Α.Δ.Π.) του ν. 4354/2015, προς τις οποίες Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα πώλησαν και μεταβίβασαν δικαιώματα και αξιώσεις από χαρτοφυλάκιο απαιτήσεων από συμβάσεις δανείων/πιστώσεων/πιστωτικών καρτών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η οφειλή σας, για την οποία μας έχει ανατεθεί η διαχείριση από το φορέα της απαίτησης, σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο, όπως ισχύει
  • Απευθείας από εσάς, κατά τη διάρκεια και τη διαδικασία της διαχείρισης της απαίτησης,
  • Σε ορισμένες περιπτώσεις από άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που προβάλλουν κάποιο δικαιολογημένο έννομο συμφέρον σε σχέση με την οφειλή σας, κατά τη διαδικασία της διαχείρισης της απαίτησης,
  • Τους Συνεργάτες της B2KAPITAL κατά της διάρκεια της περιόδου διαχείρισης των απαιτήσεων, όταν εσείς τους γνωστοποιείτε τα προσωπικά σας στοιχεία.
  • Άτομα εξουσιοδοτημένα να επικοινωνούν μαζί μας για λογαριασμό σας.
  • Δημόσιους φορείς και αρχές ή άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που εκτελούν υπηρεσίες δημοσίου συμφέροντος (όπως οι συμβολαιογράφοι, Υπουργείο Εσωτερικών, Εθνικό Τυπογραφείο, κ.α.).
  • Δημόσια μητρώα, ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων, μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το Διαδίκτυο και συγκεκριμένα το ΓΕΜΗ, Opencorporates, τηλεφωνικός κατάλογος 11888, VIES, Google, Χρυσός Οδηγός, Vrisko.gr, κατάλογοι Επιμελητηρίων, Facebook, iAFM.

 

Ποιος είναι ο σκοπός επεξεργασίας και πώς χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα;

Σύμφωνα με το ν. 4354/2015, τα δικαιώματα και οι αξιώσεις από χαρτοφυλάκιο απαιτήσεων από συμβάσεις δανείων/πιστώσεων/πιστωτικών καρτών (Απαιτήσεις) Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων, στις οποίες, ως σας έχει γνωστοποιηθεί, περιλαμβάνεται και η οφειλή σας, μεταβιβάσθηκαν προς Εταιρίες Απόκτησης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του ιδίου ως άνω Νόμου 4354/2015, οι ως άνω εταιρίες αναθέτουν στην B2KAPITAL, η οποία έχει αδειοδοτηθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος ως εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις, τη διαχείριση των Απαιτήσεων, συμπεριλαμβανομένων αυτών που σχετίζονται με την Οφειλή σας, δυνάμει ειδικότερων μεταξύ μας Συμβάσεων Διαχείρισης και σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4354/2015 και της Πράξης 118/2017 της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η Β2KAPITAL επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα σας μόνο στο βαθμό που τα δεδομένα αυτά σχετίζονται, επηρεάζουν ή/και ενδέχεται να επηρεάσουν τη διαδικασία είσπραξης απαιτήσεων και στο βαθμό που είναι συναφή με την θεμελίωση, άσκηση ή υπεράσπιση των αξιώσεων των εταιριών που απέκτησαν , επ’ ονόματι και για λογαριασμό των οποίων ενεργούμε ή/και που εκπροσωπούμε. Στο πλαίσιο αυτό, ο σκοπός επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων καλύπτει κυρίως τη διαχείριση απαιτήσεων, η οποία περιλαμβάνει τα εξής:

Την ταυτοποίηση των υποκειμένων των δεδομένων και τη διεξαγωγή επικοινωνίας σχετικά με την Οφειλή.

Τη ρύθμιση και την είσπραξη της Οφειλής, συμπεριλαμβανομένων διαδικασιών όπως η ανάλυση της οικονομικής σας κατάστασης και των πηγών εισοδήματός σας, η διερεύνηση και εξακρίβωση αν ανήκετε σε κάποια ευπαθή ομάδα, κ.α., ούτως ώστε να είμαστε σε θέση να προσδιορίσουμε τους καλύτερους δυνατούς προσαρμοσμένους για την προσωπική σας κατάσταση όρους αποπληρωμής των οφειλών σας.

Την εξυπηρέτηση σας σχετικά με αιτήματα ή παράπονα που σχετίζονται με τις Απαιτήσεις (συμπεριλαμβανομένης της Οφειλής).

Την διεξαγωγή των απαραίτητων νομικών και δικαστικών ενεργειών για την εκπροσώπηση της Εταιρίας φορέα των απαιτήσεων, ενώπιον των Δικαστηρίων σε δίκες σχετικές με τις Απαιτήσεις.

Ελέγχους για τον εντοπισμό, την πρόληψη και την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και της απάτης.

Στατιστική ανάλυση για την αξιολόγηση και βελτίωση της μεθοδολογίας είσπραξης απαιτήσεων.

Τη διαχείριση των αιτημάτων των δημόσιων αρχών και αποστολή αναφορών προς τις αρμόδιες αρχές, σύμφωνα με τις κανονιστικές διατάξεις.

Επεξεργασία για δευτερεύοντες σκοπούς όπως εσωτερικές αναφορές, εσωτερική διαχείριση, εσωτερικός έλεγχος, αρχειοθέτηση σε φυσική ή/και ηλεκτρονική μορφή, που είναι πάντα συναφείς με τους κύριους σκοπούς για τους οποίους τα προσωπικά δεδομένα συλλέχθηκαν.

Για τους ανωτέρω σκοπούς τα προσωπικά σας δεδομένα, που σχετίζονται με την Οφειλή έχουν διαβιβαστεί στη B2KAPITAL, η οποία, καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου διαχείρισης θα προβαίνει σε επεξεργασία τους για λογαριασμό της εταιρίας που έχει αποκτήσει το χαρτοφυλάκιο των απαιτήσεων, μεταξύ των οποίων και η οφειλή σας.

 

Ποιοι είναι οι νόμιμοι λόγοι επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων;

Νόμιμοι λόγοι επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων συνιστούν:

  • Η εκτέλεση της σύμβασης (δανείου/πίστωσης/πιστωτικής κάρτας), η οποία αποτελεί την πηγή της απαίτησης και στην οποία περιλαμβάνεται η οφειλή σας.

 

  • Η διαφύλαξη και προστασία των εννόμων συμφερόντων, τόσο των δικών σας όσο και των δικών μας. Έτσι, χρησιμοποιούμε κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης (CCTV) και κάμερες ασφαλείας προκειμένου να είμαστε σε θέση να προστατεύουμε την ασφάλεια φυσικών προσώπων, υλικών, εγκαταστάσεων, εκτελούμε στατιστικές αναλύσεις σχετικές με το χαρτοφυλάκιο απαιτήσεων και την αποτελεσματικότητα της επιχειρηματικής δραστηριότητας, προβαίνουμε σε αξιολογήσεις για τον μετριασμό των κινδύνων στους οποίους ενδέχεται να εκτεθεί η εταιρεία (χρηματοοικονομικοί κίνδυνοι ή/και κίνδυνος σχετικός με την επαγγελματική φήμη), κ.α.

 

  • Η συμμόρφωση της Β2KAPITAL με τις νομικές και εποπτικές υποχρεώσεις στις οποίες υπόκειται και οι οποίες απορρέουν από τον Ν. 4354/2015 και την Πράξη 118/2017 της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας της Ελλάδος, όπως εκάστοτε ισχύουν.

 

Συγκεκριμένα:

  • το νομικό και ρυθμιστικό πλαίσιο σχετικά με την πρόληψη και την καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, όπως εκάστοτε ισχύει (Ν. 3691/2008, υπ. αριθμ. 281/5/17.3.2009 απόφαση ΕΤΠΘ της Τράπεζας της Ελλάδος, οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσεις και εγκύκλιοι κάθε αρμόδιας αρχής)
  • τον Κώδικα Δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδος (υπ’ αριθμ. 195/1/29.7.2016 απόφαση της ΕΤΠΘ της Τράπεζας της Ελλάδος, Ν. 4224/2013, όπως εκάστοτε ισχύουν)
  • την υπ’ αριθμ. 2501/2002 Πράξη του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, όπως εκάστοτε ισχύει
  • το Ν. 3758/2009, όπως εκάστοτε ισχύει, ο οποίος επιβάλλει την υποχρέωση μαγνητοφώνησης του περιεχομένου των τηλεφωνικών επικοινωνιών που πραγματοποιεί η B2KAPITAL για τον σκοπό της ενημέρωσης των οφειλετών ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων.

 

  • Η θεμελίωση, άσκηση ή/και υποστήριξη των νομικών αξιώσεων της εταιρείας.

 

  • Πρόδηλη δημοσιοποίηση ειδικών κατηγοριών προσωπικών δεδομένων από το υποκείμενο των δεδομένων.

 

  • Η συγκατάθεσή σας, σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν μας έχει χορηγηθεί.

 

Πού διαβιβάζουμε τα δεδομένα

Η  B2KAPITAL, στο βαθμό που επεξεργάζεται τα ανωτέρω δεδομένα «ως εκτελών την επεξεργασία» κατ’ εντολή και για λογαριασμό του φορέα των απαιτήσεων (υπεύθυνου επεξεργασίας) για τους σκοπούς της διαχείρισης της Οφειλής μπορεί να διαβιβάσει τα προσωπικά σας δεδομένα σε:

  • εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών του Ν. 3758/2009, όπως ισχύει,
  • εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις του Ν. 4354/2015, όπως ισχύει
  • δικηγόρους και δικηγορικές εταιρείες, καθώς και
  • τρίτους παρόχους υπηρεσιών που διορίζονται από την B2KAPITAL για συγκεκριμένες υπηρεσίες, όπως πάροχοι υπηρεσιών αποθήκευσης δεδομένων, πάροχοι υπηρεσιών εκτύπωσης και αποστολής περιοδικών ή μη ενημερώσεων και τηλεφωνικής εξυπηρέτησης.

Στις περιπτώσεις αυτές η B2KAPITAL υπογράφει ειδική σύμβαση με τους τρίτους στους οποίους αναθέτει την εκτέλεση δραστηριοτήτων επεξεργασίας, προκειμένου να διασφαλίζεται αφενός ότι η εν λόγω επεξεργασία διενεργείται σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο και αφετέρου ότι κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί ελεύθερα και ανεμπόδιστα να ασκήσει τα δικαιώματα που του απονέμει το νομικό πλαίσιο.

Επιπλέον, τα  δεδομένα διαβιβάζονται και σε άλλες εταιρίες του Ομίλου Β2HOLDING στον οποίο ανήκει η B2KAPITAL.

Ακόμη, η B2KAPITAL θα επεξεργάζεται προσωπικά σας δεδομένα ως «υπεύθυνος επεξεργασίας» στο βαθμό που αυτό είναι απαραίτητο για τη συμμόρφωσή της με τις νομικές και εποπτικές υποχρεώσεις στις οποίες υπόκειται και οι οποίες απορρέουν από τον Ν. 4354/2015 και την Πράξη 118/2017 της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας της Ελλάδος, όπως εκάστοτε ισχύουν.

Για τον ανωτέρω σκοπό η B2KAPITAL μπορεί να διαβιβάζει τα προσωπικά σας δεδομένα στην Τράπεζα της Ελλάδος ή σε άλλες αρμόδιες αρχές ή σε συμμόρφωση με τον νόμο ή με διαταγή αρμόδιου δικαστηρίου ή αρχής, καθώς επίσης και σε εταιρείες διαχείρισης του Ν. 4354/2015, όπως ισχύει, που θα αναλάβουν μέρος ή το σύνολο της διαχείρισης, για την εκπλήρωση των αντίστοιχων υποχρεώσεών τους.

Στο βαθμό που επιτρέπεται από το νόμο, η B2KAPITAL μπορεί να συλλέγει, να επεξεργάζεται και να διαβιβάζει τα προσωπικά σας δεδομένα στην Τειρεσίας Α.Ε., για τους σκοπούς τήρησης της βάσης δεδομένων του Συστήματος Αθέτησης Υποχρεώσεων (Σ.Α.Υ.) και του Συστήματος Συγκέντρωσης Χορηγήσεων (Σ.Σ.Χ.)

Η B2KAPITAL δε θα διαβιβάσει τα προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτη χώρα ή διεθνή οργανισμό.

 

Χρονικό Διάστημα Αποθήκευσης

Το χρονικό διάστημα αποθήκευσης των δεδομένων αποφασίζεται με βάση τα παρακάτω ειδικότερα κριτήρια ανάλογα με την περίπτωση:

Όταν η επεξεργασία επιβάλλεται ως υποχρέωση από διατάξεις του ισχύοντος νομικού πλαισίου, τα προσωπικά σας δεδομένα θα αποθηκεύονται για όσο χρονικό διάστημα επιβάλλουν οι σχετικές διατάξεις.

Όταν η επεξεργασία εκτελείται βάσει σύμβασης, τα προσωπικά σας δεδομένα αποθηκεύονται για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο για την εκτέλεση της σύμβασης και για τη θεμελίωση, άσκηση ή/και υποστήριξη νομικών αξιώσεων βάσει της σύμβασης.

 

Ποια είναι τα δικαιώματα σας σε σχέση με τα προσωπικά σας δεδομένα

Κάθε φυσικό πρόσωπο, τα δεδομένα του οποίου είναι αντικείμενο επεξεργασίας από την B2KAPITAL, απολαμβάνει τα ακόλουθα δικαιώματα:

 

Δικαίωμα πρόσβασης:

Έχετε δικαίωμα να έχετε επίγνωση και να επαληθεύετε τη νομιμότητα της επεξεργασίας. Έτσι λοιπόν, έχετε δικαίωμα να έχετε πρόσβαση στα δεδομένα και να λάβετε συμπληρωματικές πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία τους. Για να κατεβάσετε τη φόρμα άσκησης δικαιώματος πρόσβασης πατήστε εδώ: ΦΟΡΜΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

 

Δικαίωμα διόρθωσης:

Έχετε δικαίωμα να μελετήσετε, να διορθώσετε, να επικαιροποιήσετε ή να τροποποιήσετε τα προσωπικά σας δεδομένα ερχόμενοι σε επαφή με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων (DPO) στα παραπάνω στοιχεία επικοινωνίας. Για να κατεβάσετε τη φόρμα άσκησης δικαιώματος διόρθωσης πατήστε εδώ: ΦΟΡΜΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ

 

Δικαίωμα διαγραφής:

Έχετε δικαίωμα να υποβάλετε αίτημα διαγραφής των προσωπικών σας δεδομένων, όταν τα επεξεργαζόμαστε με βάση την συγκατάθεσή σας ή με προκειμένου να προστατεύσουμε τα έννομα συμφέροντα μας. Σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις (όπως ενδεικτικά όταν υπάρχει σύμβαση, υποχρέωση επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων που επιβάλλεται από το νόμο, δημόσιο συμφέρον), το εν λόγω δικαίωμα υπόκειται σε συγκεκριμένους περιορισμούς ή δεν υφίσταται ανάλογα με την περίπτωση. Για να κατεβάσετε τη φόρμα άσκησης δικαιώματος διαγραφής πατήστε εδώ: ΦΟΡΜΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ

 

Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας:

Έχετε δικαίωμα να ζητήσετε περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων στις ακόλουθες περιπτώσεις: (α) όταν αμφισβητείτε την ακρίβεια των προσωπικών δεδομένων και μέχρι να γίνει επαλήθευση, (β) όταν αντιτίθεστε στη διαγραφή προσωπικών δεδομένων και ζητάτε αντί διαγραφής τον περιορισμό χρήσης αυτών, (γ) όταν τα προσωπικά δεδομένα δεν χρειάζονται για τους σκοπούς επεξεργασίας, σας είναι ωστόσο απαραίτητα για τη θεμελίωση, άσκηση, υποστήριξη νομικών αξιώσεων, και (δ) όταν εναντιώνεστε στην επεξεργασία και μέχρι να γίνει επαλήθευση ότι υπάρχουν νόμιμοι λόγοι που μας αφορούν και υπερισχύουν των λόγων για τους οποίους εναντιώνεστε στην επεξεργασία. Για να κατεβάσετε τη φόρμα άσκησης δικαιώματος περιορισμού της επεξεργασίας πατήστε εδώ: ΦΟΡΜΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

Δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία:

Έχετε δικαίωμα να εναντιωθείτε ανά πάσα στιγμή στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων στις περιπτώσεις που, όπως περιγράφεται παραπάνω, αυτή είναι απαραίτητη για σκοπούς εννόμων συμφερόντων που επιδιώκουμε ως υπεύθυνοι επεξεργασίας. Για να κατεβάσετε τη φόρμα άσκησης δικαιώματος εναντίωσης στην επεξεργασίας πατήστε εδώ: ΦΟΡΜΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΩΣΗΣ

 

Δικαίωμα στη φορητότητα:

Έχετε δικαίωμα να λάβετε χωρίς χρέωση τα προσωπικά σας δεδομένα σε μορφή που θα σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε αυτά, να τα χρησιμοποιήσετε και να τα επεξεργαστείτε με τις κοινώς διαδεδομένες μεθόδους επεξεργασίας. Επίσης, έχετε δικαίωμα να μας ζητήσετε, εφόσον είναι τεχνικά εφικτό, να διαβιβάσουμε τα δεδομένα και απευθείας σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας. Το δικαίωμα σας αυτό υπάρχει για τα δεδομένα που μας έχετε παράσχει εσείς και η επεξεργασία τους διενεργείται με αυτοματοποιημένα μέσα με βάση της συγκατάθεσή σας ή σε εκτέλεση σχετικής σύμβασης. Για να κατεβάσετε τη φόρμα άσκησης δικαιώματος στη φορητότητα πατήστε εδώ: ΦΟΡΜΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΦΟΡΗΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

 

Δικαίωμα ανάκλησης της συγκατάθεσης

Όπου η επεξεργασία βασίζεται στην συγκατάθεσή σας, έχετε δικαίωμα να την ανακαλέσετε ελεύθερα, χωρίς να θιγεί η νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεσή σας προτού την ανακαλέσετε.

 

Για να ασκήσετε οποιοδήποτε από τα παραπάνω δικαιώματά σας μπορείτε να απευθύνεστε στον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων (DPO) της B2Kapital, είτε τηλεφωνικά, στο 2162005088,  είτε αποστέλλοντας συμπληρωμένη την αντίστοιχη φόρμα αιτημάτων, που βρίσκετε στην ιστοσελίδα: www.b2kapital.gr, ταχυδρομικά, στη διεύθυνση: Λ. Κηφισίας αρ. 1-3, 11523, Αθήνα, ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο: dpo@b2kapital.gr.

 

Δικαίωμα καταγγελίας στην ΑΠΔΠΧ

Έχετε δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr): Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 210 6475600, Fax: +30 210 6475628, Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: contact@dpa.gr

 

Ασφάλεια Προσωπικών Δεδομένων

Η B2KAPITAL εφαρμόζει κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα με στόχο την ασφαλή επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων και την αποτροπή τυχαίας απώλειας ή καταστροφής και μη εξουσιοδοτημένης ή/και παράνομης πρόσβασης σε αυτά, χρήσης, τροποποίησης ή αποκάλυψής τους. Σε κάθε περίπτωση, ο τρόπος λειτουργίας του διαδικτύου και το γεγονός ότι είναι ελεύθερο στον οποιονδήποτε δεν επιτρέπει να παρασχεθούν εγγυήσεις ότι μη εξουσιοδοτημένα τρίτα πρόσωπα δεν θα αποκτήσουν ποτέ τη δυνατότητα να παραβιάσουν τα εφαρμοζόμενα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα, αποκτώντας πρόσβαση και προβαίνοντας ενδεχομένως σε χρήση προσωπικών δεδομένων για μη εξουσιοδοτημένους ή/και αθέμιτους σκοπούς.

 

Αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων

Η λήψη αποφάσεων δεν είναι αυτοματοποιημένη. Το αυτοματοποιημένο πρόγραμμα επεξεργασίας στοιχείων, το οποίο δεν χρησιμοποιεί  ονοματεπώνυμα, σχεδιάζει προϊόντα για κάθε κατηγορία οφειλετών.  Τα προϊόντα αυτά  προτείνονται ως λύσεις από τους αρμοδίους υπαλλήλους της εταιρείας σε κάθε χρεώστη ξεχωριστά, αφού συζητήσουν μαζί του και σε προσωπική βάση τα δεδομένα και τις προϋποθέσεις που ενδέχεται να επηρεάζουν τον τρόπο διευθέτησης της οφειλής.  Η τελική μορφή της λύσης, αν διαφέρει ουσιαστικά από το «βασικό» προϊόν, εγκρίνεται και από ανώτερη αρχή.

Κατάρτιση προφίλ

Για να αξιολογήσουμε και να αποφασίσουμε τον βέλτιστο τρόπο αποπληρωμής της οφειλής και την προσφορά σε εσάς μιας οριστικής λύσης, η οποία να  έχει τις καλύτερες προοπτικές ομαλής τήρησης, χρησιμοποιούμε και εργαλεία επεξεργασίας στοιχείων που στηρίζονται σε αυτοματοποιημένα συστήματα για τμηματοποίηση των οφειλετών και κατάρτιση προφίλ.

Η σχετική ανάλυση των στοιχείων και η κατάρτιση προφίλ μπορεί να βασίζεται σε πληροφορίες που αφορούν τις υφιστάμενες οφειλές σας καθώς και πληροφορίες σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση εξυπηρέτησης τους (π.χ. ιστορικό και συχνότητα πληρωμών της οφειλής, το ποσοστό των πληρωμών που καταβλήθηκε σε μια συγκεκριμένη περίοδο, την ημερομηνία της τελευταίας πληρωμής, κ.α.).

 

 

Σημαντική Σημείωση: Εφόσον ο αποδέκτης της παρούσας είναι νομικό πρόσωπο, τα ανωτέρω περί προσωπικών δεδομένων απευθύνονται προς τους διαχειριστές, εκπροσώπους, εταίρους και όργανα της διοίκησης αυτού, τα προσωπικά δεδομένα των οποίων μεταβιβάζονται στην/επεξεργάζεται η B2KAPITAL σε σχέση την Οφειλή του νομικού προσώπου.

Σύμφωνα με το Ν. 4557/2018 και τις σχετικές αποφάσεις της Τράπεζας της Ελλάδος για την πρόληψη και καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας είναι υποχρεωτική η επιβεβαίωση και επικαιροποίηση της ταυτότητας των φυσικών/νομικών προσώπων (οφειλετών) μέσω πρωτότυπων ή επικυρωμένων από αρμόδια αρχή εγγράφων.